FilofaxNi!

Napi / Heti tervező másképp…

Felmerülhet, hogy miért nem jó a sima naptár a filofaxban? Gyárilag kész, minden évben lehet kapni. A gondom ezzel az, hogy nem látom át jól: keveredik a fontos és biztos programok (amikhez általában fix időpont is tartozik) és azok, amik opcionálisak (egy tervezett program, tennivaló). Annyira sok minden tartozik egy-egy naphoz, hogy nem látom, mi… Tovább »

Költségtervezés filofaxban

Ha vezetsz filofaxot, bizonyára előbb-utóbb elkezded itt vezetni a költségeidet is (hacsak nincs már máshol vezetve kialakult és bevált rendszered) Régebben nem vezettem a kiadásaimat -igyekeztem fejben tartani és a legtöbb a helyi boltban ment el meg a rezsire, így nem volt túl nagy változatosság sem. Utóbbi időben többféle boltban kellett vásárolnom tervezett és ad… Tovább »

Filofax a gyereknek?

Persze, miért ne? Iskolás gyermekre gondoltam hiszen az írni-olvasni tudás előtt max összefirkálná a lapokat (az is lehet hasznos, de ezért külön filofaxot beszerezni vagy felépíteni nem szükséges szerintem) Nálunk a negyedikes gyermekem kapott egy saját filofaxot -S-es méretűt. Ugyan lesz külön leckefüzete, de szeretném, ha felírna még ezen kívül is sok fontos dolgot: Milyen… Tovább »

Menütervezési lehetőségek filofaxban

A családanyák egyik fontos feladata az ebédek és egyéb étkezések megtervezése. Fontos és unalmas feladat, rendszerint a gyerek válogat és sok egyéb apró szempontot is figyelembe kell venni, ezért nem könnyű mindig toppon lenni és jól tervezni. De ott van a filofax, ami ebben is segíthet. Hogyan csinálhatjuk? I. Gyárilag nyomtatott havi tervező résznél Ennél… Tovább »

Vegyes ötletek filofaxokhoz

Könyvtári könyvek követése  Sokszor járunk könyvtárba, sok könyvet kölcsönzünk amiket rendszerint nem egy hónap alatt olvasunk ki. Kell a hosszabbítás, de tudni kell, meddig lehet nálunk a könyv, mikor kell hosszabbítani. Ennek követésére remek ez az egyszerű verzió: vonalas lap kell hozzá, melynek jobb szélénél három vékony oszlopot vonalkázunk be. Ezek az oszlopok a könyv… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!