FilofaxNi!

Filofax iskolakezdéshez

Most azt listáznám ki, hány féle információt tudunk filofaxunkban tárolni, amik jól jönnek a tanévben. Mivel gyermekem iskolás, ezért szülői szemmel gyűjtöttem össze a listát. Órarend -természetesen hasznos, ha van nálunk MINDIG egy. Annyira sokszor jártam úgy, hogy be akartam vinni otthon maradt holmit a gyereknek vagy előbb hazahoztam volna, de fogalmam nem volt, hol… Tovább »

Napi / Heti tervező másképp…

Felmerülhet, hogy miért nem jó a sima naptár a filofaxban? Gyárilag kész, minden évben lehet kapni. A gondom ezzel az, hogy nem látom át jól: keveredik a fontos és biztos programok (amikhez általában fix időpont is tartozik) és azok, amik opcionálisak (egy tervezett program, tennivaló). Annyira sok minden tartozik egy-egy naphoz, hogy nem látom, mi… Tovább »

Filofax felépítése

Ez a kötelező kezdő bejegyzések egyike. Mert mit is csinálj egy filofaxszal, ha hazavitted a boltból? Hogyan lesz ebből egy személyi asszisztens, testreszabott naptár?  Személyessé kell tenni. Alapvetően érdemes előre átgondolni, milyen oldalakra és kategóriákra van szükséged. Nekem fontos a naptár, menütervezés, vásárlások tervezése, ajándéktervezés közelgő ünnepekre (név- és szülinapok, stb), jegyzetek, tennivalók és pár… Tovább »

Teendők és vásárlások tervezésének lehetőségei

Hogyan tervezitek a tennivalókat? Ha több helyre kell mennetek, több mindent intézni, azt hogyan írjátok be a filofaxotokba?  Nekem rendszerint több boltba is be kell néznem előbb-utóbb, azokból több mindent is venni, ezért fontos volt a megfelelő teendő- illetve bevásárlólista. Lényegében ugyanaz, mert ha elindulok egyszer vásárolni, akkor rendszerint ügyintézéseket is beiktatok és ezeket is… Tovább »

Menütervezési lehetőségek filofaxban

A családanyák egyik fontos feladata az ebédek és egyéb étkezések megtervezése. Fontos és unalmas feladat, rendszerint a gyerek válogat és sok egyéb apró szempontot is figyelembe kell venni, ezért nem könnyű mindig toppon lenni és jól tervezni. De ott van a filofax, ami ebben is segíthet. Hogyan csinálhatjuk? I. Gyárilag nyomtatott havi tervező résznél Ennél… Tovább »

Vegyes ötletek filofaxokhoz

Könyvtári könyvek követése  Sokszor járunk könyvtárba, sok könyvet kölcsönzünk amiket rendszerint nem egy hónap alatt olvasunk ki. Kell a hosszabbítás, de tudni kell, meddig lehet nálunk a könyv, mikor kell hosszabbítani. Ennek követésére remek ez az egyszerű verzió: vonalas lap kell hozzá, melynek jobb szélénél három vékony oszlopot vonalkázunk be. Ezek az oszlopok a könyv… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!