FilofaxNi!

Filofax iskolakezdéshez

Most azt listáznám ki, hány féle információt tudunk filofaxunkban tárolni, amik jól jönnek a tanévben. Mivel gyermekem iskolás, ezért szülői szemmel gyűjtöttem össze a listát. Órarend -természetesen hasznos, ha van nálunk MINDIG egy. Annyira sokszor jártam úgy, hogy be akartam vinni otthon maradt holmit a gyereknek vagy előbb hazahoztam volna, de fogalmam nem volt, hol… Tovább »

Napi / Heti tervező másképp…

Felmerülhet, hogy miért nem jó a sima naptár a filofaxban? Gyárilag kész, minden évben lehet kapni. A gondom ezzel az, hogy nem látom át jól: keveredik a fontos és biztos programok (amikhez általában fix időpont is tartozik) és azok, amik opcionálisak (egy tervezett program, tennivaló). Annyira sok minden tartozik egy-egy naphoz, hogy nem látom, mi… Tovább »

Fűzött naptár használatához tippek

Amíg nem kezdtem el újra filofaxot használni Via kreatív kalendáriumos tanfolyama kapcsán, akkor ezt a fűzött naptárat nyűttem -és nagyon szerettem is. Még a filofax térhódítása után is gondolkodtam rajta, hogyan őrizhetném meg ezt is és a filofaxot is… Nagyon klassz naptár, csak a jegyzetelésre van itt is kevés hely -de aki annyit akar jegyzetelni,… Tovább »

Filofax a gyereknek?

Persze, miért ne? Iskolás gyermekre gondoltam hiszen az írni-olvasni tudás előtt max összefirkálná a lapokat (az is lehet hasznos, de ezért külön filofaxot beszerezni vagy felépíteni nem szükséges szerintem) Nálunk a negyedikes gyermekem kapott egy saját filofaxot -S-es méretűt. Ugyan lesz külön leckefüzete, de szeretném, ha felírna még ezen kívül is sok fontos dolgot: Milyen… Tovább »

Úti irattartó mint naptártartó

Volt itthon egy úti irattartóm és arra gondoltam, milyen jó lenne ez a sok fakkos tartó akár naptárnak is. Már volt, hogy használtam út közben amikor több apróbb fecnit és papírt kellett magammal vinnem, a mostani elképzelésem csak annyival több, hogy belerakok egy kis füzetet vagy naptárat vagy filofaxbelsőt.   Ilyen belül a tároló, és… Tovább »

Névjelzés filofaxba

Kicsit béna a cím, el is magyarázom, mire is gondolok. Adott tehát a filofax, amit kb mindenhova magaddal viszed és igen fontos információk vannak benne. Sajnos előfordulhat, hogy elhagyod valahol. Ekkor nagyon fontos, hogy központi helyen látható legyen elérhetőséged -ha a becsületes megtaláló vissza akarja juttatni, akkor tudja hova, illetve hogyan érhet el.  Erre remek… Tovább »

Vegyes ötletek filofaxokhoz

Könyvtári könyvek követése  Sokszor járunk könyvtárba, sok könyvet kölcsönzünk amiket rendszerint nem egy hónap alatt olvasunk ki. Kell a hosszabbítás, de tudni kell, meddig lehet nálunk a könyv, mikor kell hosszabbítani. Ennek követésére remek ez az egyszerű verzió: vonalas lap kell hozzá, melynek jobb szélénél három vékony oszlopot vonalkázunk be. Ezek az oszlopok a könyv… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!