FilofaxNi!

Heti tervek, teendők és programok

Mindig is gondot okozott, hogyan írjam fel az összes programunkat (azaz kötelező megjelenéseket) és a tervezett teendőket (azokat a dolgokat, amiket muszáj és amiket szeretnék egy-egy napon elvégezni) úgy, hogy el is férjen egy jól átlátható heti naptárban. Mert fel lehet írni mindent egy napi tervezőben, de akkor egy lapra csak egy nap fér és… Tovább »

Hetem tervezése

Van a filofaxomban havi tervező -két lapon egy egész hónap, minden nap egy-egy kis kockában-, meg napi tervező -a gyári rész névnapokkal, stb-, de szeretem, ha van heti tervező is. Itt az olyan feladatokat tudom megtervezni, amik nincsenek konkrét naphoz kötve, de az adott héten el KELL végeznem. Lehet pár telefonhívás, vásárlás, elmenni valahova, megcsinálni… Tovább »

Filofax iskolakezdéshez

Most azt listáznám ki, hány féle információt tudunk filofaxunkban tárolni, amik jól jönnek a tanévben. Mivel gyermekem iskolás, ezért szülői szemmel gyűjtöttem össze a listát. Órarend -természetesen hasznos, ha van nálunk MINDIG egy. Annyira sokszor jártam úgy, hogy be akartam vinni otthon maradt holmit a gyereknek vagy előbb hazahoztam volna, de fogalmam nem volt, hol… Tovább »

Napi / Heti tervező másképp…

Felmerülhet, hogy miért nem jó a sima naptár a filofaxban? Gyárilag kész, minden évben lehet kapni. A gondom ezzel az, hogy nem látom át jól: keveredik a fontos és biztos programok (amikhez általában fix időpont is tartozik) és azok, amik opcionálisak (egy tervezett program, tennivaló). Annyira sok minden tartozik egy-egy naphoz, hogy nem látom, mi… Tovább »

Költségtervezés filofaxban

Ha vezetsz filofaxot, bizonyára előbb-utóbb elkezded itt vezetni a költségeidet is (hacsak nincs már máshol vezetve kialakult és bevált rendszered) Régebben nem vezettem a kiadásaimat -igyekeztem fejben tartani és a legtöbb a helyi boltban ment el meg a rezsire, így nem volt túl nagy változatosság sem. Utóbbi időben többféle boltban kellett vásárolnom tervezett és ad… Tovább »

Teendők és vásárlások tervezésének lehetőségei

Hogyan tervezitek a tennivalókat? Ha több helyre kell mennetek, több mindent intézni, azt hogyan írjátok be a filofaxotokba?  Nekem rendszerint több boltba is be kell néznem előbb-utóbb, azokból több mindent is venni, ezért fontos volt a megfelelő teendő- illetve bevásárlólista. Lényegében ugyanaz, mert ha elindulok egyszer vásárolni, akkor rendszerint ügyintézéseket is beiktatok és ezeket is… Tovább »

Menütervezési lehetőségek filofaxban

A családanyák egyik fontos feladata az ebédek és egyéb étkezések megtervezése. Fontos és unalmas feladat, rendszerint a gyerek válogat és sok egyéb apró szempontot is figyelembe kell venni, ezért nem könnyű mindig toppon lenni és jól tervezni. De ott van a filofax, ami ebben is segíthet. Hogyan csinálhatjuk? I. Gyárilag nyomtatott havi tervező résznél Ennél… Tovább »

Vegyes ötletek filofaxokhoz

Könyvtári könyvek követése  Sokszor járunk könyvtárba, sok könyvet kölcsönzünk amiket rendszerint nem egy hónap alatt olvasunk ki. Kell a hosszabbítás, de tudni kell, meddig lehet nálunk a könyv, mikor kell hosszabbítani. Ennek követésére remek ez az egyszerű verzió: vonalas lap kell hozzá, melynek jobb szélénél három vékony oszlopot vonalkázunk be. Ezek az oszlopok a könyv… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!