FilofaxNi!

Kötött PlanAll naptár a Lizzy Calendartól

Egy kis körúti könyvesboltban bukkantam a Lizzy Card Papír Kft (Lizzy Calendar) által készített B5 nagyságú spirálozott heti tervező naptárra, a Plan All-ra. Többféle előlappal kapható, legtöbb hasonló stílusú, csak színeiben más (bár a minták nem ugyanilyenek, csak hasonló stílusúak, hangulatúak). Nagyon szépek voltak, nehéz volt választani. 

A naptár belseje

Belül rögtön az első oldal matricáké. Csodás dizájnos darabok, igazán szemrevalóak. Már csak ezek miatt is megéri megvenni a naptárat (nem tudom, más helyeken kapható-e, itt konkrétan darabja 500 forint volt). 

A következő oldalon beírhatjuk a nevünket, elérhetőségünket -ami jól jöhet, ha elvesztenénk naptárunkat-, ezután jön az éves áttekintő naptár az idei és a jövő évre, majd jegyzetlap és az első hónap fedlapja.

Mindegyik hónap előtt egy szép színes egész oldalas motivációs vagy csak jópofa szavas oldal kapott helyet. Vannak jobbak és vannak gyengébbek is. A január havi előlap a “Friss kezdet!” igazán találó. Eztán már tényleg a havi tervező, majd a heti naptároldalak jönnek. A névnapok jelölve vannak és a főbb ünnepek is (Újév, Munka ünnepe, stb). A hétvége itt is kisebb helyet kapott: szombat és vasárnap két napja akkora helyen áll mint a hétköznapok külön-külön. December 31. után a havi áttekintő tervező található. Az ilyen tervezőket nagyon szeretem, bár azon elgondolkoztam, nem lenne-e jobb, ha az adott hónap előttre helyezték volna? Nem biztos, lehet hogy így jó ahogy van. Végül pár jegyzetelhető vonalas oldallal zárul a naptár. Fedlapjai keménytáblások, a gyűrűs spirál széles eléggé, de illesztése kapcsán számomra kérdéses, hogy rendszeres használatnál nem jön-e szét idő előtt? Ugyanis az ilyen gyűrűknél ha az illesztésnél kicsit is eltávolodik egymástól a gyűrű eleje és vége, máris körülményesen használható lesz a naptár lapozáskor (hogy finoman fogalmazzak).  De lehet, hogy semmilyen problémát sem okoz a gyűrűk kidolgozása. Aki ilyen naptárat használ, írja meg, bevált-e, egyben maradtak-e a gyűrűk 3 havi használat után? 

Összességében a naptár igazán szemrevaló, cool ahogy kinéz és ugyan csak a minimálisan szükségeseket rakták bele, de így is teljes és jól használható lehet véleményem szerint. 

Nekem már van ugyan naptáram és elsősorban a matricák miatt vettem meg ezt, de lehet, hogy pár tervező oldalt megpróbálok óvatosan kivenni és átpakolni filofaxomba. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!