FilofaxNi!

2017-es naptáram

Előző bejegyzésemben gondolkodtam azon, milyen legyen a 2017-es naptáram. 

Végül is nem vettem filofax betétlapokat -elsősorban azért, mert nem tudtam eldönteni, melyik méretű filofaxomat használjam? A Pocket mérete szuper számomra, de ahhoz nehéz beszerezni olyan naptárt ami nekem bejött. A Personalba már nagyobb a választék, de az nem jó a rohanós napokon, mert nem fér be a táskámba. Készítettem volna megint lapokat a Pocketbe, de nem láttam értelmét, tekintve, hogy egyik női magazin decemberi számához pont olyan naptárat pont akkora méretben adtak és pont olyan elrendezéssel, ami nekem kell. Annyi a bibi, hogy ez spirálos és nem lehet rendesen kiszedni a lapokat úgy, hogy utána kilyukasztva a filofaxomba fűzhessem. Maradniuk kell a spirálon, de nem baj ez sem mint kiderült. Mehet ugyanis a Personal méretű filofaxomba! Mármint spirálostul. Ez azzal jár, hogy ha csak a naptár kell, akkor azt viszem magammal, ha jegyzetelni is vagy meglévő jegyzet, tudnivalós lap is kell, jön a Personal is. Így újra használom a pillangósat, ami amúgy a kedvencem és a naptáram maradt Pocket méretű (csak nem filofax).

Így néz ki a magazinos naptár:

20170105_094624

És ilyen a belső elrendezése a heti tervezőnél (a heti tervezőn kívül túl sok minden nincs benne, de ez nem baj). A heteknél két oldalon is van kisebb jegyzetelhető rész oldalt -a jobb oldalikhoz írtam egy-egy idézetet.

20170105_094427

Ilyen az első teljes januári hetem, azaz a mostani -kicsit sűrű, de számomra még átlátható. A spirálosság hátránya (?), hogy több mindent is post-it cetlikre írok és így rakom be a naptárba. Lehet, hogy ez nem fog működni: a cetlik kieshetnek, filofaxba sokkal könnyebb plusz lapokat berakni -majd kiderül. A bal felső sarokban lévő panda az oldaljelölöm, összefogja a lapokat, amik egyelőre nem kellenek. Tartok tőle, hogy a későbbi hetekben már nem fogja átérni az összes letelt heti lapot, így más jelölőre kell váltanom -mondjuk egy oldaljelölő post-it-szerűre (angolul page mate és karácsonyra pont kaptam ajándékba 🙂 )

20170105_094410

Ilyen egy későbbi hetem ami már most elég sűrűnek ígérkezik -nem tudom, azon a héten beférnek-e majd a teendők… Lehet, az lesz az a hét, amikor naptárat váltok, ki tudja?

20170105_094417

Így néz ki amikor berakom a filofaxba: a pillangósnak pont van egy megfelelő része a fedlap belső oldalán, ide tudom becsúsztatni a spirálnaptárat.

20170105_094646

 

Ilyen amikor becsukom -a hátulja látszik, de így tudom lapozni rendesen a naptárat akkor is amikor a filofaxban van (általában ott tartom)

20170105_094651

És még pont becsukható a filofax, bár tény, hogy így együtt a naptárral icipicit vastag lett -de befér! 

20170105_094701

20170105_094709

Nem tudom, egész évre beválik-e ez a rendszer -elvégre most még csak 4 és fél nap telt el az évből, de majd menet közben kiderül. Ha másra váltok, megírom.

És igen, tudom, elvileg a Clipbookot terveztem bevetni: be is rendeztem és elkezdtem kitölteni az éves naptárrészt, de aztán nem jutott időm a heti naptárra és ezért a magazinosat kezdtem el használni és annyira megtetszett, hogy maradtam annál. Ha sűrűbb időszak jön, akkor lehet, hogy váltok -akár csak egy hétre- a Clipbookra, de egyelőre elvagyok a spirálossal. 

Nektek milyen lett a 17-es naptáratok, váltottatok, változtattatok bármit is?

UUi: ja, és a filofaxba, a pillangósba, amiben a naptárat tartom megy minden nem heti tervezős dolog, ahogy eddig is a filofaxban voltak az egyebek: ünnepek, tennivalók, stb tervezése, fontos jegyzetek… Egyedül a bevásárlólistáimat tartom egy harmadik helyen: ezeket lapokra írom -meg szoktam tervezni a napit, a hétvégi nagybevásárlást, a menüt egy hétre, stb- és ezeket a cetliket vagy a parafa táblánkra tűzöm, hogy majd kellő időben levegyem onnan, vagy a mini filofaxomba rakom (ill az ottani lapokra is írok bevásárlás-tervezést) mert ez nagyon kicsi, könnyen magammal vihetem és pont egy bevásárlólistányi a lapmérete.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Marianna Lőrincz says:

    Tetszik ez a Joy naptár. De megjegyzem az idén annyiféle naptárt gyűrűst és félig meddig kész lapokkal láttam, hogy ember legyen a talpán aki tud választani. Legszivesebben mindegyik kellene. De én váltottam. A tavalyi filofaxomat lecseréltem egy újra. Az elöző két éves és a jobb oldal ráhajlott a bal oldalra igy aztán ugyancsak kikopott. Ezenkivül egy rész nagyon megkövéritette. Igy lett egy Filofaxom amit a szaküzletben a Szentendrei uton vettem. Eleinte a farmer tetszett, de mikor láttam, hogy gomblyukkal záródik, maradtam egy hagyományosnál. Jelenleg ezt lakom be, még nincs kész teljesen. Ha kész lesz bemutatom. A “foltvarró” részt viszont egy bulletin Journalba teszem. Mivel Personal nagyságú nem volt igy egy régi meglévő “füzetbe” próbálom betenni. Jelenleg ennek a kidolgozása folyik. Ha kész lesz bemutatom. Igy két egyforma könyvvel járok, ill. nem kell minden esetben mind a kettőt vinni. Ehhez viszont kell egy táska.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!